Νέα

Ελληνικά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος: «Ο Αριστοτέλης παγκόσμιο ορόσημο στην ανθρώπινη σκέψη», 18 Δεκεμβρίου 2019, Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως

Μέσα στις ημέρες των εορτών, ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του εμβληματικού Μουσείου Ακροπόλεως, από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ (ΔΙ.Κ.Α.Μ.), για την παρουσίαση των δύο τόμων, Aristotle – Contemporary Perspectives on his Thought (De Gruyter, 2018, σσ.

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2400 ΧΡΟΝΙΑ». Παρουσίαση των Τόμων του Παγκοσμίου Συνεδρίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2400 ΧΡΟΝΙΑ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως, για την παρουσίαση των δύο τόμων:

Η Πρόεδρος του ΔΙΚΑΜ επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τόμο των Πρακτικών του Παγκοσμίου Συνεδρίου για τα 2400 Χρόνια του Αριστοτέλη, 27 Οκτωβρίου 2019

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, δέχθηκε σε συνάντηση την Πρόεδρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ (ΔΙΚΑΜ), Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, και τα Μέλη του ΔΣ, Γιάννη Σειραδάκη, Αντιπρόεδρο, Ομότιμο Καθηγητή Αστροφυσικής, Ζαχαρία Σκούρα, Γ.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ

Εταίρος της σύμπραξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής γίνεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την υλοποίηση του οραματικού έργου δημιουργίας “Διεθνούς Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης”.

Ο Αριστοτέλης και το οικονομικό μοντέλο του Jeffrey D. Sachs

Tην Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο ΚΕΔΕΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επιστημονική συνάντηση με τον διεθνούς φήμης οικονομολόγο Jeffrey D. Sachs. O Καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia Jeffrey Sachs παρουσίασε την πρότασή του για τη διαμόρφωση ενός οικονομικού μοντέλου βασισμένου στις αρχές της Αριστοτελικής ηθικής φιλοσοφίας και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και διατύπωση προτάσεων.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με μέλη του Δ.Σ. του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» του ΑΠΘ και της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής Ελέγχου για το «Διεθνές Πνευματικό Κέντρο Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης»

Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» συμβάλλει στην ίδρυση του «Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης»

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Συγκλήτου του ΑΠΘ, με θέμα την παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου για την ίδρυση του «Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης», που έχει ως στόχο του τη μελέτη και διεθνή προβολή του έργου του Μακεδόνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, καθώς και την ανάδειξη των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη.

L' heritage d' Aristotle aujourd'hui: L' articulation des sciences et des arts. Διεθνές Αριστοτελικό Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο της Κορσικής. Μεταξύ των Συν-διοργανωτών το "Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών", Α.Π.Θ., 5-9 Μαρτίου 2019

Την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 ξεκίνησαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου προς τιμήν του Σταγειρίτη φιλοσόσου Αριστοτέλη στο Institut D’ Etudes Scientifiques de Cargese του Πανεπιστημίου της Κορσικής. Ο τίτλος του Συνεδρίου, το οποίο θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 9 Μαρτίου είναι: “L’ Heritage d’ Aristote Aujuourd’ Hui.L’articulation des sciences et des arts" / “Η Κληρονομιά του Αριστοτέλη Σήμερα. Η έκφρασή της στις επιστήμες και στην Τέχνη».