Αρχική

Ελληνικά

Παρουσίαση στο facebook του ΔΙΚΑΜ διαλέξεων του A΄ «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη»

Παρουσίαση στο facebook του ΔΙΚΑΜ διαλέξεων του A΄ «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Δεκεμβρίου 2012 – Ιουνίου 2013. 

Στο Colloquium συμμετείχαν διακεκριμένοι Αριστοτελιστές από το Βέλγιο, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ την Ολλανδία και την Ελλάδα. Οι διαλέξεις με τη σειρά που παρουσιάζονται είναι οι εξής: 

20-8-20
Διάλεξη του Θεοδόσιου Τάσιου, με θέμα: «Μια εναλλακτική ανάλυση της Αριστοτελικής μεσότητος».

Ετικέτες: 

Παρουσίαση στο facebook του ΔΙΚΑΜ Σειράς Διαλέξεων, του Α΄ Κύκλου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ»

Παρουσίαση στο facebook του ΔΙΚΑΜ Σειράς Διαλέξεων, του Α΄ Κύκλου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο διάστημα Οκτωβρίου 2018 – Ιανουαρίου 2019. Oι διαλέξεις με τη σειρά που παρουσιάσθηκαν στο facebook είναι οι εξής:

Ετικέτες: 

Νέο προσωπικό κανάλι YouTube της Προέδρου του ΔΙΚΑΜ, Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου

Νέο προσωπικό κανάλι στο YouΤube της Προέδρου του ΔΙΚΑΜ, Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμης Καθηγήτριας Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΑΠΘ.

Ετικέτες: 

Έφυγε από κοντά μας ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΙΡΑΔΑΚΗΣ

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ, (ΔΙΚΑΜ) εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για τον θάνατο του Γιάννη Σειραδάκη, Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ετικέτες: 

Διάλεξη της Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου, Προέδρου του ΔΙ.Κ.Α.Μ, στην Εναρκτήρια Τελετή του 9ου Επιστημονικού Συνεδρίου του Τμήματος Ιατρικής, ΑΠΘ, 5 Μαρτίου 2020

Η Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, έδωσε διάλεξη  με θέμα:

Αριστοτέλης, ο πρώτος επιστήμων Βιολόγος και η σχέση του με την Ιατρική

ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στην Εναρκτήρια Τελετή του 9ου Επιστημονικού Συνεδρίου  του Τμήματος Ιατρικής, ΑΠΘ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος: «Ο Αριστοτέλης παγκόσμιο ορόσημο στην ανθρώπινη σκέψη», 18 Δεκεμβρίου 2019, Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως

Μέσα στις ημέρες των εορτών, ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του εμβληματικού Μουσείου Ακροπόλεως, από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ (ΔΙ.Κ.Α.Μ.), για την παρουσίαση των δύο τόμων, Aristotle – Contemporary Perspectives on his Thought (De Gruyter, 2018, σσ.

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2400 ΧΡΟΝΙΑ». Παρουσίαση των Τόμων του Παγκοσμίου Συνεδρίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2400 ΧΡΟΝΙΑ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως, για την παρουσίαση των δύο τόμων:

Η Πρόεδρος του ΔΙΚΑΜ επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τόμο των Πρακτικών του Παγκοσμίου Συνεδρίου για τα 2400 Χρόνια του Αριστοτέλη, 27 Οκτωβρίου 2019

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, δέχθηκε σε συνάντηση την Πρόεδρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ (ΔΙΚΑΜ), Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, και τα Μέλη του ΔΣ, Γιάννη Σειραδάκη, Αντιπρόεδρο, Ομότιμο Καθηγητή Αστροφυσικής, Ζαχαρία Σκούρα, Γ.